Puur Maasland
de streek en de grechten van sterrenchef Alex Clevers
Hilde Smeesters
Auteur:
Uitgegeven:
2009
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Keuken per land en streek (442)
Codes
ISBN:
978-90-209-8291-6
EAN:
9789020982916
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
174 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Topchef Alex Clevers en zijn echtgenote toverden een 18de-eeuwse kapelaanswoning in Dilsen-Stokkem om tot een sterrenrestaurant waar inventiviteit en respect voor traditie hand in hand gaan.;;;Sfeervolle streekfotografie en uitmuntende receptbeelden van foodfotograaf Kris Vlegels Het Limburggevoel... Er is geen enkele provincie waar een dergelijk samenhorigheidsgevoel zo sterk leeft. 'Limburger' is een stempel dat met trots gedragen wordt. En terecht! Limburg is een schitterende provincie waar iedereen zich inspant om het de gast naar zijn zin te maken. De Maas vormt een heel eigen stukje Limburg. Volg de rivier van noord naar zuid en je ontdekt een mooie regio met een schat aan natuur, waar je verwelkomd wordt door vriendelijke en gastvrije Maaslanders. Alex Clevers van restaurant Vivendum is zo'n 'product' van de streek. In de oude kern van Dilsen-Stokkem kookt hij de meest exquise gerechten voor zijn gasten. Een aantal van die schitterende gerechten geeft hij prijs in dit boek. Bovendien laat hij je kennis maken met al het lekkers dat het Maasland te bieden heeft: schitterende wijn van Aldeneyck, biologische kaas en groenten van Ommersteyn, het Maaslandse kruidenzout en een paar bijzondere Belgische kazen. Het is een uitnodiging om op stap te gaan langs pittoreske Maasdorpjes en adembenemend natuurschoon.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen