Rachels verzet
roman
Julie Thomas
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2018
Editie:
Derde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
14 juni 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Rachel's legacy
Jaar van uitgave:
2016
Uitgever:
HarperCollins Publishers New Zealand
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Historische roman (populair) (342)
Codes
ISBN:
978-90-435-3017-0
EAN:
9789043530170
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
318 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Rachel's legacy. - HarperCollins Publishers New Zealand, ©2016. - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Voorhoeve, ©2016.
Annotatie
Een Australische docent kunstgeschiedenis zoekt in Duitsland uit van wie de in het Hebreeuws geschreven brieven zijn die hij van zijn moeder heeft gekregen en stuit op een familiegeheim uit de Tweede Wereldoorlog.
Flaptekst
In de roman 'Rachels verzet' van Julie Thomas staat een jonge vrouw vlak voor de Tweede Wereldoorlog haar baby af. Voor de fans van 'Haar naam was Sarah' van Tatiana de Rosnay.

Dr. Jakob (Kobi) Voight is kunstenaar en doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Melbourne. Hij besluit een sabbatical te nemen van drie maanden en naar Duitsland te reizen. Vlak voor zijn vertrek krijgt hij van zijn moeder een dagboek dat zij heeft gevonden tussen de spullen van zijn overleden oma. Het is geschreven in het Hebreeuws en bevat prachtige pentekeningen.

Als Kobi in Berlijn is, neemt hij het dagboek mee naar een synagoge en vraagt daar aan een geleerde die veel weet over de Shoah om het te vertalen. Terwijl hij ronddwaalt in de stad leest hij het boek en ontdekt dat het een liefdesbrief is van een moeder aan haar buitenechtelijke kind dat werd geboren in 1942. Tijdens het lezen realiseert hij zich dat hij deel uitmaakt van een ingewikkeld web dat zich uitstrekt van de tijd van de holocaust tot nu en dat nieuw licht werpt op al zijn overtuigingen.

'Rachels verzet' onthult meer van de schrijnende geschiedenis van de familie Horowitz. Het is een los te lezen vervolg op 'De jongen, de viool en de meester'.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen