Raven's gate
Anthony Horowitz
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2015
Editie:
Zesde druk
Serietitel:
De Kracht van Vijf
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Raven's gate
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Walker
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Fictie 13 - 15 jaar (284)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 13 j. e.o
Codes
ISBN:
978-90-5016-488-7
EAN:
9789050164887
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
256 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Raven's gate. - London : Walker, 2005. - (The power of five ; 1). - Oorspronkelijke titel: Ravenpoort. - Antwerpen : Facet, 2005. - Gebaseerd op: Kernenergie voor de duivel. - Antwerpen : Facet ; Helmond : Helmond, 1988.
Annotatie
Matt (14) groeit op bij zijn tante, nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een verkeersongeluk. Hij raakt op het inbrekerspad en wordt als straf naar De Vonk gestuurd, een pleegzorgprogramma. Zijn verzorgster is een angstaanjagende dame. Vanaf ca. 12 jaar.
Flaptekst
DE KRACHT VAN VIJF
Matt heeft altijd geweten dat hij beschikt over ongekende krachten. Vanaf zijn achtste opgegroeid bij een tante, wordt hij op zijn veertiende in het kader van een nieuw programma voor de kinderpleegzorg naar het landelijke Yorkshire gestuurd. Daar is iets heel vreemds aan de gang. Hij gaat op onderzoek uit en komt achter een verschrikkelijk geheim: kwade machten staan op het punt de wereld binnen te dringen. Lang geleden zijn ze verdreven door vijf kinderen, maar nu bereiden duivelaanbidders diep in de wouden hun terugkeer voor. Tot zijn ontzetting ontdekt Matt dat daarbij voor hem een bijzondere rol is weggelegd.
Een onheilspellend verhaal over het bovenaardse, het eerste in een reeks van vijf beklemmende verhalen van de nummer één onder de bestsellerauteurs.
'Bloedstollend, vol zinderende spanning en zo kronkelig als een bergpas in de Alpen. De avonturen van Matt Freeman gaan nog veel verder dan die van de geweldige Alex Rider.' - David Robinson in THF SCOTSMAN
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen