Reisgezel
travelcompanion
Ivan Wolffers
Auteur:
Uitgegeven:
[Den Haag], 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 oktober 2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Schrijvers; afzonderlijk (855.6)
NUR:
Reisverhalen (508)
Codes
ISBN:
978-94-915250-2-5
EAN:
9789491525025
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19 cm
Omvang:
166 pagina's
Met foto's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Teksten in het Engels en Nederlands.
Annotatie
Verslag in woord en vooral beeld van de gezamenlijke reizen van het Nederlandse schrijversechtpaar Marion Bloem (1952- ) en Ivan Wolffers (1948- ).
Flaptekst
Het leven is een reis. Je stapt ergens in, de trein komt op gang, het landschap verandert, steden passeren, andere mensen gaan een tijdje met je mee, verdwijnen weer omdat ze ergens anders moeten zijn, het wordt donker, maar ook weer licht en op een dag - veel eerder dan je had gedacht - ben je op je bestemming gekomen. Wat een prachtige trip is het, ook al moet je soms door de snijdende wind, de tropische hitte, moet je trekken door gebieden waar oorlog wordt gevoerd en honger is.

Er komt een einde aan elke reis. Tien jaar geleden zei een arts tegen me ´Waarom komt u zo laat?´ en ik begreep onmiddellijk dat er iets mis was. Ik werd bestraald en geopereerd, heb van alles geslikt. De trein gaat langzamer rijden, maar ik heb nog tijd om de tienduizenden foto´s die ik in mijn leven maakte en die doordat we weer snel verder moesten in diadozen, mappen met negatieven en albums vergeten werden te bekijken. Alles wat me verbaasde, ontroerde en intens liefheb heb ik vastgelegd. Verreweg het meeste materiaal is van Marion Bloem, met wie ik al 41 jaar samen leef en reis.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen