Rijmpjes en versjes uit de gouden doos
Han G. Hoekstra
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2005
Serietitel:
Gouden boekje
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
24 april 2014
(Overige) personen
Indeling
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
c. 1880 - heden (875)
NUR:
Kleuterboeken (272)
Codes
ISBN:
90-5444-556-4
EAN:
9789054445562
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19,4 cm
Omvang:
1 pagina
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Titelvariant: Een gouden boekje. - Een gouden filmboekje met dvd. - Titel afkomstig van tekst. - Titel dvd-video: 12 rijmpjes en versjes uit de gouden doos. - Vanaf 1999 uitg.: [Amsterdam] : De Bezige Bij ; [Amsterdam] : Leopold. - Vanaf 2002 uitg.: Amsterdam : Rubinstein. - Teksten uit: Rijmpjes en versjes uit de nieuwe doos. - Amsterdam : Meulenhoff, cop. 1971. - Bevat o.a.: meneer Juttepeer en mevrouw Zoetekauw ; Van een duizendpoot ; De harlinger tweeling ; De dierenschilder ; De kippen.
Annotatie
Flaptekst
Meneer Juttepeer en mevrouw Zoetekauw, de Dierenschilder en nog een aantal van die verrukkelijke meezingliedjes en versjes komen op deze dvd voor het eerst tot leven in de vorm van eenvoudige, charmante animaties en zijn op weergaloze wijze voorgedragen door Karin Bloemen.

In het gouden boekje staan de teksten en plaatjes van de liedjes die te zien zijn op de dvd. Een genot om naar te kijken en luisteren, voor groot en klein.

De rijmpjes en versjes op de dvd bij dit boek zijn geanimeerd door Hans Fleur. De animaties zijn gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp en de teksten van Han G. Hoekstra uit het eerder verschenen boek "Rijmpjes en versjes uit de nieuwe doos", uitgegeven door J.M. Meulenhoff. De gelijknamige cd verscheen eerder bij Uitgeverij Rubinstein, Amsterdam. Alle rijmpjes en versjes op de cd en dvd zijn voorgedragen door Karin Bloemen onder muzikale begeleiding van Arjen Mooijer.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen