Roemers drieling
romantrilogie
Astrid H. Roemer
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2001
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1996
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
De Arbeiderspers
Indeling
Medium:
Boek
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
90-295-3586-5
EAN:
9789029535861
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
927 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Bevat: Gewaagd leven. - Oorspr. uitg.: Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 1996 ; Lijken op liefde. - Oorspr. uitg.: Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 1997 ; Was getekend. - Oorspr. uitg.: Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 1998.
Annotatie
Bundeling van drie in Suriname gesitueerde romans - Gewaagd leven (1996), Lijken op liefde (1997) en Was getekend (1998) – waarin geweld in al zijn verschijningsvormen het verbindende thema is.
Flaptekst
'In de vuilnishopen van de slavernij, het kolonialisme en de moderne tijd heb ik gezocht naar niet-afbreekbare resten om mijn autoriteit als Surinaams-Nederlandse vrouw opnieuw te beleven: de trilogie Gewaagd leven - Lijken op Liefde - Was Getekend vormt de secure literaire verwerking van een door mij uiterst gevreesde onderneming: het blootstellen van ervaren geweld, niet zozeer om slachtoffers en daders te onderscheiden maar om het geweld te laten oplichten als iets dat onlosmakelijk is verbonden met hoe het samenleven is ingericht; mijn drie romans zijn gemaakt als borelingen die hoe dan ook patronen vernieuwen.'
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen