Samenleesbijbel Junior
Corien Oranje
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2018
Editie:
2e druk
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
27 augustus 2018
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Bijbelbewerkingen (222)
NUR:
Religie en kinderbijbels (< 12 jaar) (224)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-891213-3-2
EAN:
9789089121332
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
72 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Auteur: Corien Oranje ; illustrator: Wendelien van de Erve. - Uitgave in samenwerking met JOP, Jong Protestant, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. - 1e druk: 2018.
Annotatie
Dertig bijbelverhalen, 15 uit het Oude en 15 uit het Nieuwe Testament, worden in het kort naverteld. Met Bijbelcitaten, gespreksvragen, weetjes, tips en doeopdrachten. Bij elk verhaal staat een aqarelillustratie. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Flaptekst
Door het succes van de Samenleesbijbel komt er nu speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar de Samenleesbijbel Junior. Deze kleurrijke uitgave heeft het NBG in samenwerking met Jong Protestant (Jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) ontwikkeld. Ouders kunnen samen met hun kind in 30 stappen door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliat, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo is er een psalm, een verhaal uit Jesaja en een brief van Paulus.

In elke stap is er een bijbelverhaal om samen te lezen. Elk bijbelverhaal heeft een paar regels in eenvoudige taal, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen. Zo lezen ouders en kinderen samen het bijbelverhaal. Daarnaast zijn er in iedere stap bouwstenen om met het bijbelverhaal aan de slag te gaan. Zo zijn er gespreksvragen, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar. Elke stap heeft ook een eigen weetje en een idee voor een activiteit om samen te doen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen