Schijnoffer
Arne Dahl
Auteur:
Uitgegeven:
Breda, 2012
Editie:
5e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Upp till toppen av berget
Jaar van uitgave:
2000
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Bra Böcker
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Detective (331)
Codes
ISBN:
978-90-445-2259-4
EAN:
9789044522594
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
380 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Upp till toppen av berget. - Stockholm : Bra Böcker, cop. 2000. - Op omslag: Scandinavische misdaad. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
Annotatie
Twee rechercheurs van de Zweedse politie krijgen tijdens het onderzoek naar de moord op een voetbalsupporter te maken met elkaar beconcurrende drugsdealers van de Balkan.
Flaptekst
In een Stockholmse kroeg valt bij een ruzie tussen rivaliserende voetbalsupporters een dode. Uit het onderzoek blijkt dat verschillende omstanders niet toevallig in de kroeg aanwezig waren. Ze zijn daar allemaal zonder het van elkaar te weten in verband met de overdracht van een geldbedrag aan een chanteur. De supportersruzie gooit echter roet in het eten. Het spel om de knikkers verplaatst zich naar elders, met bloedige resultaten.`

Arne Dahl is een gevierd auteur en criticus. Van zijn veelgeprezen misdaadserie werden wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De auteur ontving hiervoor de prestigieuze Deutscher Krimi Preis 2005 en de Deense Palle Rosenkrantz Prize 2004. Arne Dahl is de enige auteur die beide prijzen in ontvangst mocht nemen. Bij De Geus verschenen tot nu toe Kentucky Killer, Misterioso, Schijnoffer, Europa Blues en Bijbelse wateren, Midzomernachtdroom en Requiem.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen