Second life
verhalen en reportages uit een tweede leven
Ilja Leonard Pfeijffer
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige onderwerpen (528.59)
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-295-6545-5
EAN:
9789029565455
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19 cm
Omvang:
124 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Second Life is een explosief groeiende driedimensionale virtuele wereld waarin bewoners kunnen zijn wie ze willen zijn, doen wat ze altijd hadden gedroomd te doen en bouwen wat hun creativiteit hun ingeeft. Het is een spel zonder spelelement, het is een sprookjeswereld met angstaanjagend realistische trekken, het is soms echter dan het echte leven. Vele duizenden mensen verdienen al hun inkomen in Second Life.
Ilja Leonard Pfeijffer is gids in deze wonderbaarlijke nieuwe wereld. Hij is al langere tijd bewoner en hij heeft als correspondent voor nrc.next in Second Life verslag gedaan van verschillende facetten van het tweede leven. Zijn reisgids door Second Life is tevens een nietsontziend zelfonderzoek naar ware en gedroomde realiteit.
Dit boek is gebaseerd op de berichten die Pfeijffer erover maakte voor nrc.next, maar is sterk uitgebreid. Het is rijkelijk geïllustreerd met foto's van de nieuwe wereld en voorzien van een verklarende woordenlijst.
Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, romancier, podiumtijger, criticus, tijdschriftredacteur, journalist en toneelschrijver. Bij De Arbeiderspers publiceerde hij inmiddels tien andere boeken.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen