Septemberlichten
Carlos Ruiz Zafón
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2015
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
4 augustus 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Las luces de septiembre
Jaar van uitgave:
1995
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 15+ (285)
Leeftijdscategorie:
Young Adult
Codes
ISBN:
978-90-5672-531-0
EAN:
9789056725310
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
239 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Las luces de septiembre. - 1995. - Vertaald uit het Spaans. - Op omslag: Pocketsignatuur. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Signatuur, 2012.
Annotatie
Irenes moeder gaat werken bij een speelgoedfabrikant. Na de plotselinge dood van zijn hulp in de huishouding gaan Irene (15) en haar vriend Ismaël op onderzoek uit. De speelgoedfabrikant blijkt een duister geheim te hebben. Vanaf ca. 15 jaar.
Flaptekst
Zafón vertelt met veel kleur en intensiteit, en zo levendig dat zijn personages naast ons lijken te staan.' - Radio BremenNa de dood van hun echtgenoot en vader, verhuizen Simone Sauvelle en haar kinderen Irene en Dorian van Parijs naar de Normandische kust. Speelgoedfabrikant Lazarus Jann heeft Simone aangenomen als hoofd in de huishouding en bibliothecaresse op zijn landgoed Cravenmoore. Irene ontmoet de zwijgzame tiener Ismaël en de twee worden verliefd. Na de plotselinge dood van hulpje in de huishouding en onverbeterlijke kletsmajoor Hannah, gaan de twee op onderzoek uit. Stukje bij beetje komen ze erachter dat de speelgoedfabrikant een duister geheim bewaart.In Septemberlichten strijden Irene en Ismaël in het grootste avontuur van hun leven om hun liefde voor elkaar, want wat men het Kwaad beloofd heeft, dat komt het halen.De pers over Het Middernachtspaleis:'Razend spannend, zoals we van Zafón gewend zijn.' - Elsevier'Sprookjesachtig, mysterieus en duister.' - esta'Leest als een trein.' - Metro


Literaire adressenbank
Uitgever
Delen