Slow Food
over het belang van smaak
Carlo Petrini
Auteur:
Uitgegeven:
[Hilversum], 2015
Editie:
Tweede, geactualiseerde druk
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 januari 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Slow Food : le ragioni del gusto
Jaar van uitgave:
2001
Plaats van uitgave:
Rome
Uitgever:
Editori Laterza
Vertaald uit:
Italiaans
(Overige) personen
Medewerking:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Voedings- en genotmiddelen (678)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-5956-613-2
EAN:
9789059566132
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
189 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Slow Food : le ragioni del gusto. - Rome : Editori Laterza, ©2001. - Uitgave in samenwerking met Slow Food Nederland. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Mets & Schilt, 2004. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Uitleg van de doelstellingen en activiteiten van Slow Food, een beweging die aandacht vraagt voor smaak van producten en pleit voor meer biodiversiteit.
Flaptekst
Slow food staat voor puur, smakelijk en gevarieerd eten, en is het tegenovergestelde van fast food - gemaakt om haastig en gedachteloos te consumeren. De Slow Food-beweging, opgericht in 1989, telt inmiddels wereldwijd zo'n honderdduizend leden en groeit nog steeds.
Aan de basis staat de overtuiging dat voeding een essentieel onderdeel is van ons bestaan en dat daarom de kwaliteit van het leven onvermijdelijk verbonden is met goed eten. Slow Food wil laten zien hoe belangrijk voedsel is door te pleiten voor diversiteit in smaak, het leren kennen van de verschillende productiegebieden en producenten, het respecteren van de verschillende seizoenen en door aandacht te vragen voor de sociale functie van eten. In dit boek komen de belangrijkste uitgangspunten en de ontwikkelingsfasen van de Slow Foodbeweging aan de orde.
Voor deze speciale heruitgave - ter gelegenheid van de uitreiking van de Johannes van Damprijs aan oprichter en voorzitter Carlo Petrini - schreven Samuel Levie en Joris Lohman van de Youth Food Movement een voorwoord.

Carlo Petrini is (mede)oprichter en voorzitter van Slow Food International. De organisatie groeide onder zijn leiding uit van een actie tegen de opening van een Mc Donald's-Vestiging in Rome tot een wereldwijde beweging die zich richt op de bescherming van traditionele voedingsmiddelen en agrarische biodiversiteit.
Petrini is journalist en gastronoom van beroep en woont in zijn geboorteplaats Bra (Piemonte).
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen