Sneeuwengelen
roman
Stewart O'Nan
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 november 2008
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Snow angels
Jaar van uitgave:
2008
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Picador
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-5936-221-5
EAN:
9789059362215
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
252 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Snow angels. - New York : Picador, 2008.
Annotatie
Een 14-jarige jongen raakt betrokken bij de noodlottige levensloop van zijn vroegere babysitter.
Flaptekst
Een besneeuwde wintermiddag in het stadje Butler, Pennsylvania. De veertienjarige Arthur Parkinson repeteert met de blaaskapel van zijn highschool. Plotseling klinken er schoten, bedreigend dichtbij. Wat Arthur hoort zijn de schoten op Annie Marchand, zijn vroegere babysitter en het object van zijn eerste erotische begeerte.

Annie is een mooie jonge vrouw, maar niets in haar leven lijkt te lukken. Ze houdt van haar man Glenn, maar hij vlucht in de drank, ze verafgoodt haar dochtertje Tara, maar toch schiet haar hand vaak uit, ze is graag bij haar beste vriendin, maar bedriegt haar met haar man. Onmacht brengt Annie in situaties die ze niet kan beheersen.

Ook in Arthurs leven loopt het een en ander mis. Zijn ouders gaan scheiden. Het verhaal van Arthurs familie wordt verweven met de lotgevallen van Annie, en samen vormen ze de basis van deze intieme geschiedenis over de prijs die betaald moet worden voor liefde en verbondenheid. Waar overschijden we - meestal zonder het zelf te merken - grenzen bij onszelf en bij anderen? En waarom haten we de mensen die ons het meest nabij zijn soms zo hartstochtelijk?

Stewart O'Nan is een van de grote Amerikaanse vertellers en hij wordt terecht vergeleken met Cormac McCarthy, Richard Yates en Annie Proulx. Hij is een grandioze waarnemer van het menselijk gedrag, altijd vol mededogen. Hem is gelukt wat alleen grote schijvers voor elkaar krijgen: waarachtig en ontroerend te zijn.
Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Delen