Spanning in Groenland
Dixie Dansercoer
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2017
Serietitel:
De coole avonturen van Emma Dewit
Serienummer:
5e boek
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-448-2980-8
EAN:
9789044829808
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
182 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Idee en beeldmateriaal: Dixie Dansercoer ; tekst: Reina Ollivier. - Op omslag: scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal.
Annotatie
Emma (12, ik-figuur) en haar vrienden gaan voor klimaatonderzoek naar de Inuit in Groenland. Hun onderzoek wordt gesaboteerd en ze komen in gevaar. Met veel informatie en augmented reality via Layer-app. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
De jonge wetenschappers Emma, Svea en Antonio reizen voor een klimaatonderzoek naar Tasiilaq, een afgelegen kustplaats in Groenland. Ze willen weten of de klimaatopwarming invloed heeft op de traditionele manier van leven van de Inuit. Hoe moet het verder met hun jacht en visvangst? Hoe verwerken ze hun afval? De Inuit lijken erg vriendelijk en open, maar algauw merken de onderzoekers dat de dorpelingen niet vrijuit durven te praten. Iemand met een heel duister plan heeft Tasiilaq in zijn macht. Maar Emma en haar team laten zich natuurlijk ook deze keer niet afschrikken!

Dit is het vijfde deel van de bloedstollende en leerrijke poolreeks over Emma Dewit en haar vrienden. Poolreiziger Dixie Dansercoer zorgt ook nu weer voor de juistheid van de feiten én voor bijzondere foto's en fi lmpjes. Voor avonturiers vanaf 10 jaar.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen