Spelt
taarten, koekjes, broden & maaltijden van het goede graan
Roger Saul
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Spelt
Uitgever:
Nourish
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Brood en gebak (629.77)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-483-1195-8
EAN:
9789048311958
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
175 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Spelt. - Nourish, 2015. - Met register.
Annotatie
Flaptekst
Spelt is een geweldig graan. Alleen al vanwege zijn heerlijke nootachtige smaak en zijn enorme veelzijdigheid zou dit ingrediënt standaard in uw voorraadkast moeten liggen en dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn gezonde eigenschappen. Spelt bevat meer voedingsstoffen dan gewone tarwe, is gemakkelijker te verteren, heeft een lagere glykemische index en staat erom bekend dat het verschillende ziekten en aandoeningen kan helpen voorkomen of de genezing ervan kan bevorderen.

De opleving van spelt wordt aangevoerd door Roger Saul, dé speltexpert van Groot-Brittannië. Hij verbouwt biologische spelt op zijn boerderij Sharpham Park in Somerset. Voor Roger is spelt een passie en hij heeft er jarenlang mee geëxperimenteerd. Het resultaat is deze fantastische verzameling heerlijke én gezonde recepten met spelt als essentieel ingrediënt.

Spelt opent een heel nieuwe wereld aan culinaire mogelijkheden, van broden, taarten en gebakjes tot heerlijke hoofd- en nagerechten. Probeer eens het Walnoten-stiltonbrood, de stevige Marokkaanse lamsspeltotto of de zoete Zomerse frambozentaart en sluit u aan bij de steeds groter wordende groep mensen die kiest voor dit heerlijke graan.

'Een fantastische verzameling recepten van de koning van de spelt'
MARK HIX
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen