Spoken in Breslau
Marek Krajewski
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Widma w miescie Breslau
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
Warschau
Uitgever:
Wydawnictwo
Vertaald uit:
Pools
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-5515-833-1
EAN:
9789055158331
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
335 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Widma w miescie Breslau. - Warschau : Wydawnictwo, 2005. - Met index.
Annotatie
In Breslau wordt in 1919 een gruwelijke moord gepleegd. Breslau is dan nog Duits en in de naweeën van de Eerste Wereldoorlog is het een stad waarin men het zo nauw niet neemt.
Flaptekst
Breslau, 1919. Op een warme septembermorgen doen twee scholieren een macabere ontdekking op een van de eilandjes in de Oder. Wanneer assistent-rechercheur Eberhard Mock ter plekke arriveert, treft hij vier toegetakelde lichamen aan. De vier dode mannen dragen een matrozenpak, ze bevinden zich in een bizarre houding, en, zo mogelijk nog mysterieuzer, ze dragen een boodschap bij zich... voor hem.
De boodschap brengt Mock in verwarring; hij heeft geen idee wat de betekenis ervan is. Ook zijn superieuren staan voor een raadsel. Het is duidelijk dat alleen assistent-rechercheur Mock deze moordzaak tot een goed einde kan brengen. Tegen wil en dank begint hij aan een zoektocht die hem oog in oog zal brengen met de demonen uit zijn verleden. Demonen die hem al sinds de Eerste Wereldoorlog achtervolgen.
Spoken in Breslau is de schitterende historische thriller waarmee de classicus Marek Krajewski het toen Duitse Breslau (nu Wroclaw) tot leven brengt. Zijn speurtocht naar de moordenaar voert Mock door alle geledingen van de roerige en onrustige stad. Hij slaagt erin de moorden op te lossen, maar niet eerder dan een groot, persoonlijk offer te hebben gebracht.
De Poolse thriller Spoken in Breslau maakt momenteel een zegetocht door heel Europa en zal in meer dan tien talen worden vertaald.
De internationale pers over Spoken in Breslau
Marek Krajewski: een classicus als detective-ster.' - Frankfurter Allgemeine Zeitung
Dringt diep door in de psyche van mensen.' - Polityka
Het valt zwaar dit boek niet in één keer uit te lezen.' - Dziennik Lodzki
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen