Sprookjes van de planeet aarde
Anne Vegter
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2006
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Codes
ISBN:
90-451-0286-2
EAN:
9789045102863
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
106 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Gedeeltelijk soms in andere vorm eerder verschenen in Parmentier, Tirade en Boekie/boekie.
Annotatie
Negen tegendraadse sprookjes, net iets anders dan de gebruikelijke 'ze leefden nog lang en gelukkig'-verhalen. Expressieve illustraties in gemengde technieken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
Meidenkracht, woedekracht, reuzenkracht!... met veel plezier en enthousiasme heeft Anne Vegter zich in de wondere wereld van het sprookje gestort. Een wereld waarin planeten uit blauwe lappen stof bestaan, kikkerkoningskindjes met piepkleine zelfgebakken laarsjes aan hun achterpootjes rondrennen, zusjes Bis weliswaar een tweeling zijn maar toch volkomen tegenpolen, de een zelfzuchtig en dom, de ander absoluut onbaatzuchtig en slim. Waarin er goede reuzen en slechte reuzen zijn, prinsessen vanuit een paleisraam op jongenshoofden poepen, een boze 'bosnerf' uit twee poezen bestaat, en heksen in feite vrouwtjesdwergen zijn. Dikke vraatzuchtige prinsen krijgen er krappe rode schoentjes, een jonge aanbidder een hoofd als een glanzende goudrenet, en een toegewijde lakei een kroon, een troon en een paleis.
Grillig, vol afwisseling en vaart zijn deze verhalen, en schitterend en eendrachtig geïllustreerd door de zusjes Ten Bosch.
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Interviews
Relevante links
Aanvullende bronnen
Delen