Stinkbom en Ketchupkop en de doortrapte dassen
John Dougherty
Auteur:
Uitgegeven:
[Utrecht], 2014
Editie:
2e druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 september 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Stinkbomb and Ketchup Face and the badness of badgers
Jaar van uitgave:
2013
Uitgever:
Oxford University Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Illustraties:
Redactie:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-483-0933-7
EAN:
9789048309337
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
189 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Stinkbomb and Ketchup Face and the badness of badgers. - Oxford University Press, ©2013. - 1e druk Nederlandse uitgave: ©2013.
Annotatie
Stinkbom en Ketchupkop krijgen van de koning de opdracht het koninkrijk te bevrijden van alle dassen. Dit blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. Vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
Hey jij! Nee, niet jij - de persoon achter je! Nee, hij ook niet. Een beetje naar links, een beetje meer naar links... jij! Oh verdorie... laat ook maar... Beste iedereen, (jij ook), welkom in de wereld van Groot Poeha. Het is hier fantastisch, al is er meestal wel een hoop gedoe (het zit hem in de naam, natuurlijk). Maak kennis met onze helden Stinkbom en Ketchupkop wanneer ze op een heel erg gevaarlijk, nagelbijtend spannend avontuur gaan (maar het zou ook wel eens heel grappig en een beetje vreemd kunnen worden). Oh, en er komen misschien ook een paar gemene dassen in het verhaal voor...

Ontmoet de grappigste personages die ooit door de mensheid gekend zijn in dit wonderbaarlijk hilarische boek dat je van je sokken zal blazen van het lachen!

Een paar tellen later, in de slaapkamer aan de andere kant van de overloop, trok de broer van het meisje een van haar tenen uit zijn linkerneusgat. Hij kreunde vermoeid. 'Goeiemorgen, Stinkbom!' riep het kleine meisje vrolijk terwijl ze zich met een plof! op zijn buik liet vallen. 'Het is tijd om op te staan!' 'Waarom?' vroeg Stinkbom nors. 'Omdat het een prachtige ochtend is,' antwoordde het meisje, 'en de zon schijnt en we spelletjes kunnen spelen en avonturen kunnen beleven, en als je nu niet opstaat, giet ik voortaan altijd pap in je broek.' Daar dacht Stinkbom eventjes over na. Het klonk wel interessant om voortaan altijd pap in zijn broek te krijgen, maar bij nader inzien wist hij niet zeker of hij daar zin in had. Dus besloot hij uit bed te komen.

John Dougherty werd geboren in Larne in Ierland. Hij studeerde psychologie en probeerde daarna diverse baantjes. Zo werkte hij bij een hostel van de YMCA, bediende hij machines in een fabriek en was hij een (weinig succesvolle) singer-songwriter, voor hij uiteindelijk leraar op een basisschool werd. In die baan werd zijn interesse voor jeugdliteratuur gewekt, en al snel begon hij zijn eigen verhalen te schrijven. Nadat zijn eerste boek in 2004 werd gepubliceerd, besloot Dougherty full time schrijver te worden.

Ik vond dit boek zo ontzettend grappig! Ik heb het in één keer uitgelezen omdat het zo leuk was en ik niet kon stoppen met lezen. Waarschuwing: je krijgt wel tranen in je ogen en kramp in je kaken van het lachen!

- Charlotte, 9 jaar
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen