Stralend heldere ochtend
James Frey
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Bright shiny morning
Jaar van uitgave:
2008
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-446-1173-1
EAN:
9789044611731
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
443 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Bright shiny morning. - Cop. 2008.
Annotatie
Het leven van uiteenlopende mensen in Los Angeles.
Flaptekst
Bijna niemand weet het nog, maar de wereld heeft een nieuwe hoofdstad. Na Stralend heldere ochtend zal iedereen ervan doordrongen zijn: die nieuwe hoofdstad is Los Angeles, een magneet die iedereen naar zich toe trekt. De stad van een paar engelen en vele duivels. De stad van catastrofes en mislukkingen, maar heel af en toe ook van glorie en succes.

De roman volgt een dozijn verloren zielen in de stad. Zoals de beroemde filmster Amberton Parker, in het openbaar hetero, in het geheim de valste nicht ter wereld. En de bewoner van het toilet van een tacostalletje, die wacht op een antwoord uit de hemel. James Frey combineert scherpzinnige sociale observaties, een episch verteltalent en een hardrock-stijl.

Stralend heldere ochtend is een felle aanklacht waarin tegelijk een loflied schuilgaat en andersom. Uiteindelijk zegevieren niet alleen hypocrisie, cynisme en geweld. Er is ook een veelbetekenende overwinning voor het tegendeel, dat wordt belichaamd door de uit Mexico gevluchte dochter van een echtpaar. Haar naam is vol verwachting, er is hoop voor Esperanza in Los Angeles. Stralend heldere ochtend wordt nu al algemeen gezien als dé literaire sensatie van het jaar.
Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen