Sub urban en andere verhalen
Passionate Magazine
Uitgegeven:
[Rotterdam], 2005
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Samenstelling:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Genre(s):
Codes
ISBN:
90-808804-9-3
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
143 pagina's
Bibliografische annotatie
Uitg. ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Passionate, uitgever van Passionate Magazine.
Annotatie
Verhalen van aankomende Nederlandstalige schrijvers.
Flaptekst
`Vergis je niet, ik ben zelf ook bang. Bang dat iemand me onder de metro duwt, bang voor de politie, voor Antillianen met honden, voor geweigerde discomarokkanen, dronken corpsballen, neonazi s, mafkezen en kankerlijers. Voor bankpasfraude, hormoonvlees en het broeikaseffect. Ik ben bang voor mijn eigen schaduw, terroristische aanslagen en natuurrampen. Ik ben het overal. Iemand zal zich losmaken uit de massa en op me afkomen.

Deze nieuwe verhalen van de eerste schrijversgeneratie van het derde millennium schetsen samen een beeld van deze tijd. Die wordt gedomineerd door ruwheid, luxe en onbehagen. Dat levert
verslagen op van een Irakveteraan, een Straatnieuwsverkoopster, de liquidatie van een succesvolle vechtsporter, van internetseks en zinloos geweld. Maar ook een kraambezoek of een zomaardag die je tot drie keer toe gelukkig stemt. Wat alle personages gemeen hebben: ze zijn jong en ze leven nu. We zouden dus zo een figurant kunnen zijn in deze verhalen. Het is onze wereld door de ogen van de jonge veelbelovende schrijvers van vandaag, de grote schrijvers van morgen.

Deze verzamelbundel verschijnt ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Passionate, uitgever van Passionate Magazine.

Met bijdragen van:

Thomas van Aalten
Laurens Abbink Spaink
Abdelkader Benali
Xander Michiel Beute
Walter van den Berg
Alex Boogers
Sanneke van Hassel
Raoul de Jong
Josef Moshe
Tonie Mudde
Rashid Novaire
Steven Verhelst
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen