Suikerfiguren
14 prachtige modelleerprojecten voor feesttaarten
Carlos Lischetti
Uitgegeven:
Utrecht, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
25 september 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Animation in sugar
Jaar van uitgave:
2012
Uitgever:
B. Dutton Publishing Limited
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Illustraties:
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Brood en gebak (629.77)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-483-1015-9
EAN:
9789048310159
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
192 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Animation in sugar. - B. Dutton Publishing Limited, 2012. - Ondertitel op omslag: 14 prachtige modelleerprojecten voor feesttaarten. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Flaptekst
Heeft u iets te vieren met familie en vrienden? Verras dan eens een heel speciaal iemand met een zelfgemaakte en prachtig versierde taart. Breng uw taarten tot leven met behulp van de modelleertechnieken van de getalenteerde sugarcrafter Carlos Lischetti.

- 14 prachtige feesttaarten met stap-voor-stapfoto's en duidelijke uitleg
- Snelle en eenvoudige minitraktaties bij elk project, perfect voor presentjes en goodiebags
- Een zeer fraai uitgevoerd boek voor sugarcrafters van alle niveaus

De professionele en toch toegankelijke stijl van Carlos maakt het modelleren heel eenvoudig. Ook al heeft u nog geen enkele ervaring, u leert gegarandeerd hoe u schitterende, perfect afgewerkte figuren maakt. Bovendien vindt u bij elke taart een miniproject, zoals koekjes met glazuur, minicakejes en cakepops, die na het feest aan de gasten kunnen worden meegegeven.

Carlos Lischetti's passie voor taartdecoratie en patisserie begon al meer dan twintig jaar geleden. Als jongetje beleefde Carlos zijn gelukkigste momenten in de keuken van zijn ouderlijk huis in Rosario, Argentiniƫ. Hij bakte er taarten voor de hele familie en experimenteerde met het maken van decoraties van rolfondant. Zijn nieuwsgierigheid groeide en hij volgde diverse decoratiecursussen. Zo maakte hij kennis met allerlei modelleertechnieken, die hij zich al snel eigen maakte. Hij maakte van zijn hobby zijn beroep, dat hij uitoefende in Rosario. Maar Carlos wilde verder en stortte zich op nog meer cursussen, deze keer ook in Londen en Parijs.

Carlos heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld, waardoor al zijn figuren er uniek uitzien. Hij heeft de hele wereld over gereisd en artikelen geschreven voor diverse tijdschriften op het gebied van sugarcraft en taartdecoratie. Inmiddels is hij nagenoeg overal bekend en een grote naam op het gebied van de kunst van sugarcraft.

Tegenwoordig geeft hij les op een aantal internationale scholen, waaronder Squires Kitchen International School in Farnham, Surrey (Engeland).
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen