Talent van de straat
het boek van Proffie
Jaap-Wim van der Horst
Uitgegeven:
Oud-Beijerland, 2008
Serietitel:
De 11
Serienummer:
dl. 1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
17 september 2008
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Codes
ISBN:
978-90-454-1238-2
EAN:
9789045412382
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
146 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Rugtitel ook: Proffie.
Annotatie
Ex-voetballer Aad Blauw stelt een voetbalteam samen van straatvoetballers uit de wijk. 'De 11' heeft er moeite mee om als beginnend team succes te boeken. Vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
Ex-profvoetballer Aad Blauw heeft een fantastisch plan bedacht. Hij start in zijn wijk een nieuw voetbalteam. Een team van elf jongens die nog nooit op een club hebben gezeten. Maar voetballen kunnen ze wel! Dat leerden ze buiten, op het plein of in hun schoolteam. De 11 heet het team. In de wijk zijn het al sterren van de straat. Lukt het de jongens om ook te schitteren op het veld?

Aad Blauw heeft zijn ploeg compleet. In juli wordt voor het eerst getraind. De jongens leren veel van Proffie, zoals Aad wordt genoemd. Echt samenspelen vinden ze het moeilijkst. Ze kennen elkaar nauwelijks!En dan is ook wethouder Gijs Winder er nog. Het stadsdeel Noord is de grote sponsor van De 11. Nieuw materiaal, nieuwe kleren: het lijkt wel of de wethouder overal voor kan zorgen. Hij wil er wel wat voor terug. Elke week belt hij een fotograaf van de krant en wil hij met de jongens op de foto. Maar voor één ding kan de wethouder niet zorgen. Dat is winnen op het veld. Daar moeten de straattalenten van De 11 zelf voor zorgen. Na de eerste oefenwedstrijd twijfelen de spelers eraan of dat ooit een keer zal lukken¿
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen