Te gast bij Belgische wijnbouwers in Frankrijk
Peter Jacobs
Auteur:
Uitgegeven:
Tielt, 2007
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Gidsen en kaarten (993)
NUR:
Hotel- en restaurantgidsen (504)
Codes
ISBN:
978-90-209-6715-9
EAN:
9789020967159
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
247 pagina's
Met illustraties en foto's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Rugtitel: Belgische wijnbouwers in Frankrijk. - Met index.
Annotatie
Flaptekst
APPELLATION D'ORIGINE BELGE CONTR
Op bezoek bij Belgische wijnbouwers in frankrijk
Erwin De Decker en Peter Jacobs trekken door Frankrijk op zoek naar Belgen die wijn maken. Van de Loirevallei tot diep in de Provence ontmoeren ze bijn ze bijna 70 landgenoten met een passie voor het goede leven. Proef in deze gids het levensverhaal van deze vignerons belges.
De auteurs bezoeken een domein waar een van de duurste wijnen ter wereld wordt gemaakt, maar ook een biobedrijf waar vin de pays voor alledag verkocht wordt. De ene wijnbouwer is een investeerder en produceert miljoenen flessen champagne per jaar, de andere is een liefhebber die vooral voor de gasten van zijn chambres d'h tes bottelt.
Met weetjes over de wereld van de wijn en deskundig commentaar van de wijnkenners Etienne Van Steenberghe en Simonne Wellekens.
Dankzij de talrijke tips voor logies, restaurants en toeristische uitstappen, is dit boek de ideale gids om uw volgende reis te plannen. En om te proeven van een goed glas wijn!
De Standaard-journalist Peter Jacobs en toerisme-expert Erwin De Decker zijn de auteurs van de bekende reisgidsen over Logeren buj Belgen in Frankrijk, Itali Spanje en Portugal, waarvan meer dan 50,000 exemplaren werden verkocht.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen