Terug naar de Donderberg
portret van een wereldwijk
Petra Stienen
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2015
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 november 2014
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Overige onderwerpen (314.9)
NUR:
Moderne geschiedenis (1870-heden) (686)
Codes
ISBN:
978-90-468-1763-6
EAN:
9789046817636
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
238 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Gedeeltelijk autobiografisch journalistiek rapport over de Roermondse multiculturele wijk Donderberg, waarin vooral de eigen kracht van de bewoners wordt belicht.
Flaptekst
TERUG NAAR DE DONDERBERG
Portret van een wereldwijk

In 1984 verlaat Petra Stienen de Roermondse wijk de Donderberg en zet de eerste stappen richting Arabische wereld. Dertig jaar later keert ze terug naar deze wijk van haar jeugd. Wat is er geworden van de Donderberg, waar inmiddels mensen vanuit de hele wereld hun thuis hebben gevonden? Hoe gaan bewoners, politici en media om met vragen over identiteit, migratie en participatie? In dit boek ontmoet Petra Stienen tal van bewoners met bijzondere verhalen. Zoals Joke en Karel, vol liefde voor carnaval en de wijk. De Somalische vluchtelinge Salada en haar ambitieuze dochter Amal. En voetbaltrainer Chaib, die wil dat alle jongeren een kans krijgen, of ze nu Mohammed of Marcel, Amina of Annemarie heten. De spannende mix van culturen en geloven, van Limburgers, Hollanders, migranten, asielzoekers en andere buitenstaanders biedt veel kansen.
In Terug naar de Donderberg laten de bewoners zien dat ondanks alle problemen en tegenkrachten samenleven in een wereldwijk mogelijk is.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen