The first Klaas book
facing realities : selected works
Klaas Verplancke
Uitgegeven:
[Leuven], 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
20e eeuw (736.8)
NUR:
Toegepaste kunst (655)
Codes
ISBN:
978-90-77549-53-7
EAN:
9789077549537
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
223 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Omslagtitel.
Annotatie
Overzichtswerk in woord en beeld van de Vlaamse (kinder)boekenillustrator Klaas Verplancke. Met documentaire op dvd over de werkwijze van de illustrator.
Flaptekst
Bij een eerste, vluchtige blik mogen Verplanckes tekeningen en schilderijen erg verschillend van opzet en uitvoering lijken, ze tonen altijd de kwaliteiten die hem als illustrator en vormgever kenmerken: een humor die variƫert van mild tot sardonisch, een poƫtische verbeelding, een voorkeur voor het verbeelden van abstracte begrippen en universele emoties, en een dwarse, surrealistische kijk op de werkelijkheid.
In twintig jaar ontwikkelde Klaas Verplancke zich van een dienstbaar illustrator van jeugd- en prentenboeken tot een eigenzinnig beeldend auteur wiens tekeningen een eigen leven leiden naast de tekst. Het resulteerde in tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en in een reeks bekroningen en nominaties, met als hoogtepunten de toekenning van de Bologna Ragazzi Award voor Ozewiezewoze in (2001) en een finaleplaats bij de Hans Christian Andersen Award for Illustration voor zijn gehele oeuvre (2005).


The first Klaas Book

overzicht van het werk van Klaas Verplancke
met teksten van Pieter van Oudheusden
en een voorwoord van Joost Swarte.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen