Tongetje in de Bijenkorf
Charlotte Mutsaers
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Eerste druk
Serietitel:
Een luxe gouden boekje
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 4 - 6 jaar (281)
Leeftijdscategorie:
Voor kleuters
Codes
ISBN:
978-90-476-1919-2
EAN:
9789047619192
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
28 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Achterkant vermeldt: speciale uitgave, een orgineel Nederlands Gouden boekje. - Uitgave ter gelegenheid van het 145-jarig jublileum van De Bijenkorf. De inhoud kwam deels tot stand vanuit Room on the Roof.
Annotatie
Hond Tongetje (ik-figuur) heeft zo’n lange tong dat niemand hem wil hebben. Gelukkig is hij in de Bijenkorf welkom. Wat zijn er veel mooie en lekkere dingen in het warenhuis! Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Flaptekst
Tongetje is een hondje. Een hondje met een tong die eigenlijk te lang is voor zijn bek. Op een dag loopt hij op straat, hij slaat een hoek om en plots staat hij op de Dam. Hij ziet de Bijenkorf en is op slag verkocht; wat een paleis. Tongetje wandelt naar binnen en wordt tot zijn verbazing en grote vreugde, ontvangen als een vorst. Hij wil nooit meer weg…

Voor het eerst in haar leven schreef Charlotte Mutsaers een kinderboek; een unicum in haar oeuvre. Al sinds haar studententijd is ze kind aan huis bij de Bijenkorf, ze beschouwt het warenhuis als haar moeder. Nadat het verhaal vorm had gekregen kon Harmen van Straaten aan de slag met tekeningen van de grachten in Amsterdam, de Dam, het hondje Tongetje en de flamboyante bezoekers van de Bijenkorf.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen