Tools voor de coach
oefeningen ter ondersteuning van het coachingsproces
Jeroen Hendriksen
Uitgegeven:
Soest, 2007
Editie:
1e dr
Serietitel:
PM-reeks
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Leidinggeven (366.41)
NUR:
Leidinggeven, coachen (808)
Codes
ISBN:
978-90-244-1778-0
EAN:
9789024417780
ASW:
Wetenschappelijk boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
170 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Verschijnt onregelmatig. - Varianttitel: PM-kernthema's. - Ook o.d.t.: PM en: PM professioneel. - Vanaf zomer 2001 uitg.: Soest : Nelissen. - Voortz. van: Proces-materiaal. - Met lit. opg.
Annotatie
Flaptekst
Is coachen meer dan praten alleen? In Tools voor de coach biedt Jeroen Hendriksen methoden en werkvormen. Coaches kunnen deze tools inzetten bij tweegesprekken om gerichter te werken.
Een greep uit de beschreven tools: ontspannen concentratie, gronden of aarden, de wondervraag, werkstijlenonderzoek, de tijdmanagementmatrix, blokkerende overtuigingen, mindmapping en wandelend coachen. Elke tool is voorzien van een theoretisch kader en een praktische uitwerking. Daarnaast geeft de auteur tips en literatuursuggesties.
Bijzonder is dat Jeroen Hendriksen reflectie ziet als misschien wel de krachtigste tool voor de personal coach. Hij verkent dit thema op een geheel nieuwe wijze.
Jeroen Hendriksen is zelfstandig personal coach en trainer. Na langdurige ervaring als manager houdt hij zich momenteel vooral bezig met het opleiden van coaches, team – en organisatieontwikkeling en intervisietrainingen. Zijn belangrijkste aandachtspunt is het faciliteren van leren. Eerder publiceerde hij over intervisie, collegiale consultatie, leerstijlen en andere begeleidingsactiviteiten.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen