Toon Tellegen leest Toen niemand iets te doen had
met verhalenmuziek
Toon Tellegen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Compact disc
Trefwoord(en):
Codes
ISBN:
978-90-476-1046-5
EAN:
9789047610465
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,1 cm
Omvang:
33 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel van label. - Integrale weergave van het boek voorgelezen door de auteur en verschenen o.d.t.: Toen niemand iets te doen had. - Amsterdam : Querido, 1987.
Annotatie
Korte, soms ongewone, verhalen over een eekhoorn en andere dieren. Vanaf ca. 10 jaar..
Flaptekst
Op een dag miste de eekhoorn de mier hevig. Hij wist niet waarom, maar hij had dat gevoel tot in het puntje van zijn staart. Mier, dacht hij. Mier, mier, mier. De eekhoorn wist dat zulke gedachten niet helpen, maar hij kon ze niet tegenhouden.
Was er maar een hand in de lucht, dacht hij, die je kon gebruiken om iets ver weg te pakken. Hij zag die hand voor zich en hij zag ook de mier ergens opgekruld in een holle boomstam liggen. De hand liep vinger voor vinger tussen de
bomen van het bos door, zonder ook maar één blaadje te verroeren. Hij bleef even voor de holle boomstam staan. Toen ging de wijsvinger naar binnen en tikte op de rug van de mier. (...) Ach, dacht de eekhoorn, wat een gedachten heb ik
toch. Had je dáár maar een spiegel voor, dan zou ik ze zéker bekijken! Hij zuchtte. Hij miste de mier nog steeds, ook al wist hij niet precies wat missen eigenlijk was. Voor deze bundel kreeg Toon Tellegen een Gouden Griffel.
Met verhalenmuziek.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen