Trilogie van een beginnend schrijverschap
Verdaagd verdriet;Bloemen en puin;Hondenlente
Patrick Modiano
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Remise de peine
Jaar van uitgave:
1988
Plaats van uitgave:
Paris
Uitgever:
Éditions de Seuil
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-214-0648-0
EAN:
9789021406480
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
319 pagina's
Bibliografische annotatie
Bevat: Verdaagd verdriet. - Vertaling van: Remise de peine. - Paris : Éditions de Seuil, 1988. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Arbeiderspers, 1990. - (Grote ABC ; nr. 710) ; Bloemen en puin. - Vertaling van: Fleurs de ruine. - Éditions de Seuil, 1991 ; Hondenlente. - Vertaling van: Chien de printemps. - Éditions de Seuil, 1993. - Oorspronkelijke titel: Hondelente. - Amsterdam : Meulenhoff ; Antwerpen : Manteau, 1995. - (Meulenhoff editie ; 1445).
Annotatie
Flaptekst
Afwezige ouders, een vroeggestorven broer, een schooltijd op internaten, moeizaam overleven en het Parijs van de jaren zestig – ziedaar de elementen die de melancholische romans in deze trilogie met elkaar verbinden. Tegen die achtergrond probeert een jonge schrijver te ontsnappen aan de desolaatheid van zijn jeugd. Werkend aan zijn debuut verdiept hij zich in vragen waarop hij nooit een antwoord heeft gekregen. Hoe is zijn Joodse vader de oorlog doorgekomen? Was hij een collaborateur of een verzetsheld? Welke geheimen van de Duitse bezetting heeft Parijs nooit prijsgegeven?

Eens te meer bewijst Modiano in deze trilogie, bestaand uit de romans Verdaagd verdriet, Bloemen en puin en Hondenlente, zijn ongeëvenaarde meesterschap.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen