Turbulentie
Mariëtte Middelbeek
Uitgegeven:
Baarn, 2015
Editie:
Tiende druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
18 juni 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2009
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-94-606-8264-3
EAN:
9789460682643
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
246 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: 2009.
Annotatie
Het vrije leven van een stewardess verandert volkomen als haar alleenstaande zus borstkanker krijgt en daardoor niet meer voor haar 4-jarig zoontje kan zorgen.
Flaptekst
Als alles door elkaar wordt geschud

Sara Doesburg geniet met volle teugen van haar leven vol glamour. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over en waakt ze met harde hand over haar maat 36. De mannen heeft ze voor het uitzoeken. Een baan van 9 tot 5? Een degelijk leven? Sara moet er niet aan denken! Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen. Maar dan wordt er bij haar zus Anouk borstkanker geconstateerd.

Ineens is alles anders. Sara is de enige binnen de familie die haar vierjarige neefje Max onder haar hoede kan nemen. Weg vrijheid, weg luxe leventje! Ze zit niet te wachten op de verantwoordelijkheid voor een kind en verzet zich er dan ook met hand en tand tegen, maar je doodzieke zus kun je toch niet in de steek laten?

Terwijl Anouk vecht tegen de kanker, probeert Sara met vallen en opstaan te wennen aan het kind dat haar leven op zín kop zet. En dringt zich de vraag op wat echt belangrijk is in het leven...


'Het contrast met hoe Sara Doesburg verandert in een zorgzame en volwassen vrouw is mooi en innemend beschreven. Het einde van het boek grijpt je bij de keel en die brok tranen blijven echt niet weg. Dit boek heeft alles wat dit bijzondere thema nodig heeft: humor, verdriet en diepgang.'- Chipklit.nl
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen