Uit je bol
over wiet, XTC, paddenstoelen en de nieuwste producten uit de smartshops. gids voor bewust gebruik van 'drugs'
Gerben Hellinga
Auteur:
Uitgegeven:
2013
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 mei 2013
Indeling
Medium:
E-book (ePUB)
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-90-446-2330-7
EAN:
9789044623307
Technische gegevens
Omvang:
313 E-book (ePUB)
Flaptekst
Van deze gezaghebbende handleiding voor het gebruik van bewustzijnsveranderende middelen zijn sinds 1994 tienduizenden exemplaren verkocht.
Zowel het aanbod van nieuwe drugs als de populariteit van bestaande verandert voortdurend. In dit labyrint van heilzame, riskante en ronduit schadelijke middelen wijzen Gerben Hellinga en Hans Plomp de weg. Zij kennen de positieve kanten en de gevaren, en scheiden kritisch maar onbevooroordeeld het kaf van het koren. Bovendien geven zij het gebruik van deze stoffen een plaats in onze cultuur.
Deze vijfde editie van Uit je bol is geheel geactualiseerd, nu met vele tips voor die keer dat het misgaat. Uit je bol is een onmisbare gids voor gebruikers en onderzoekers, ouders, leraren, hulpverleners en anderszins betrokkenen.

Gerben Hellinga (1937) is acteur en schrijver van thrillers, toneelstukken en korte verhalen. Hans Plomp (1944) is dichter en schrijver van novelles, romans, jeugdromans en toneelstukken. Hellinga en Plomp zijn de grondleggers en voorvechters van de kunstenaarsgemeenschap Ruigoord. Beiden zijn psychonauten met een lange staat van dienst.

`Zonder een belerende toon, maar evenmin met de vaak loeiende geestdrift van de doorgewinterde cannabist of tripper ontzenuwen Hellinga en Plomp misverstanden over wiet, xtc, mushrooms en andere middelen.
Joost Zwagerman, Vrij Nederland
Delen