Ultramarijn
Henk van Woerden
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Editie:
7e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2005
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-5759-350-5
EAN:
9789057593505
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19 cm
Omvang:
293 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2005.
Annotatie
In de smeltkroes van een mediterrane havenstad ontstaat tussen een jonge Turkse luitspeler en zijn halfzus een bijzondere relatie.
Flaptekst
Ultramarijn (2005) is een roman over de grenzen van de hartstocht. In een roerige havenstad aan de Middellandse Zee deelt de jonge Aysel een geheim met haar halfbroer Joakim. Wanneer hun schande aan het licht dreigt te komen, worden ze uit elkaar gerukt. Aysel verdwijnt over de zee, verbannen naar het noorden van Europa. Joakims verlangen is onstilbaar, alleen de muziek biedt hem een uitweg. Hij blijkt aanzienlijk meer talent voor de luit te hebben dan voor de liefde, al blijft het gemis knagen. Dat Aysel en Joakim in de toekomst zullen worden herenigd is onvoorstelbaar, de voorzienigheid zal erop toezien dat zoiets niet gebeurt. Maar hun geheim is vlees geworden. In een wending waar de lezer niet meer op rekent - en die de roman een mythische dimensie verleent - tekent zich het onvermijdelijke af.

Een maand na de verschijning van Ultramarijn overleed Henk van Woerden. De roman werd postuum bekroond met De Gouden Uil 2006 en De Inktaap 2007.
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Nieuws
Literaire Prijzen
Relevante links
Delen