Van slagers en zonen
ode aan de echte slager
Frank Croes
Uitgegeven:
Antwerpen, 2009
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Foto's:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Vlees- en visgerechten - Wild en gevogelte (629.71)Vlees en vleeswaren - Slagerij (678.1)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-5720-324-4
EAN:
9789057203244
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
28 cm
Omvang:
199 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met index.
Annotatie
Flaptekst
In de lijn van de succesvolle tv-reeks Van vlees en bloed wil het boek Van slagers & zonen het echte slagersboek in zijn volle eer en glorie herstellen. Via verhalen en anekdotes van enkele bekende slagerszonen - Lucas Van den Eynde, Patrick Janssens, Guy Van Cauteren en Dirk Van Mechelen - neemt auteur Margot Vanderstraeten u mee terug in de tijd, toen de authentieke beenhouwerij nog een vaste waarde was in elk dorp en elke wijk. Niet zonder enige nostalgie gaat zij tevens op zoek naar slagers die ook vandaag hun vak met dezelfde liefde en toewijding beoefenen.

De verhalen van vroeger en nu worden afgewisseld met typische slagersrecepten (stoverij, kopvlees, pensen met appelmoes) bereid door bekende chefs. De recepten zijn voorzien van prachtige foto's.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen