Ver van de boom
als je kind anders is
Andrew Solomon
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Vierde druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Far from the tree : three dozen kinds of love
Jaar van uitgave:
2012
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Simon & Schuster
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Psychologie van huwelijk en gezin (418.2)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-90-468-1872-5
EAN:
9789046818725
ASW:
Wetenschappelijk boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
1054 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Far from the tree : three dozen kinds of love. - New York : Simon & Schuster, ©2012. - 1e druk Nederlandse uitgave: 2013. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Beschrijving van elf typen van aangeboren tekorten en gebreken bij kinderen en de problemen die deze tijdens de opvoeding veroorzaken in hun ontwikkeling. Door veel interviews wordt uitgebreid aandacht besteed aan de identiteit van de verschillende personen.
Flaptekst

Ver van de boom is het verhaal over de zoektocht van ouders en uitzonderlijke kinderen naar hun identiteit. Het is het aangrijpende relaas over gezinnen met kinderen die doof of dwerg zijn, of het Downsyndroom hebben. Gezinnen die geconfronteerd worden met autisme, schizofrenie of meervoudige ernstige handicaps. Gezinnen met wonderkinderen, met kinderen die verwekt zijn door verkrachting, die misdaden begaan of transgender zijn. Andrew Solomon laat zien voor welke immense problemen ouders komen te staan als hun kinderen vreemden voor ze blijken te zijn. Het zijn verhalen vol liefde, onmacht, menselijke tekortkomingen, onbegrip, opoffering en diepe menselijkheid. Met grote compassie toont Solomon ons de mens in zijn uniciteit en diversiteit.


'Een verpletterend werkstuk.', Mischa de Vreede, De Groene Amsterdammer


'Hartverscheurende verhalen.', Mars van Grunsven, NRC Handelsblad


'Een boek dat je steeds opnieuw tot in het diepst van je hart raakt.', The New York Times


'Andrew Solomon herinnert ons eraan dat niets zo belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind als ouderliefde.', President Bill Clinton


'Een van de meest bijzondere boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen [...] Zijn meesterlijk subtiele en lucide verhalen tonen ons hoe verschillend we allemaal zijn en hoe pijnlijk hetzelfde.', Siddhartha Mukherjee

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen