Verbrande schepen
Paul Gellings
Auteur:
Uitgegeven:
Groningen, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
11 oktober 2011
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-5452-239-3
EAN:
9789054522393
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
176 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Hoe vind je vrienden en bekenden uit je verleden terug? Als een man in een ellendige situatie belandt, denkt hij aan zijn vroegere contacten. Via internet gaat hij op zoek naar deze mensen. Eén van hen blijkt volslagen onvindbaar te zijn. En dat is nou juist degene die hij ook weer in het echt zou willen ontmoeten.

De speurtocht brengt de hoofdpersoon naar Marseille, naar een wereld van duistere figuren, zwijgzame schippers die elk vrachtje aannemen, zolang er maar betaald wordt. Stap voor stap ontrafelt de hoofdpersoon geheimen van vroeger en nu. Als dan uiteindelijk blijkt dat er slordig medisch handelen in het spel is, krijgt deze roman een wending die het geheel tot een uiterst enerverende leeservaring maakt.

Verbrande schepen is een intrigerende roman over de verschillende episodes in een mensenleven, met scherpe, soms humoristische analyses van verkeerde en minder verkeerde keuzes. Als altijd schildert Gellings met woorden, beeldend en trefzeker, en gooit daarbij humor en spanning volop in de strijd.

Paul Gellings (1953) is schrijver, dichter en vertaler. Vorig jaar verscheen van hem de lovend ontvangen roman De zomer van Icarus (nog leverbaar). ‘'Gellings is sterk in het het schetsen van de atmosfeer van de stad. Zijn karakters zijn literair en psychologisch overtuigend.'’ (Ted de Hoog in NIW)
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen