Verhalen uit het kinderziekenhuis
opgetekend in het Wilhelmina Kinderziekenhuis
Mariëtte Middelbeek
Uitgegeven:
Baarn, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
27 augustus 2013
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige groepen (463.9)
NUR:
Waargebeurde verhalen (402)
Codes
ISBN:
978-94-606-8146-2
EAN:
9789460681462
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
202 pagina's
Met illustraties en foto's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
De verhalen zijn gebaseerd op gesprekken en interviews met medewerkers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Annotatie
Korte impressies van ziekenhuismedewerkers van hun ervaringen met patiëntjes.
Flaptekst
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis viert in 2013 zijn 125-jarig bestaan. Meer dan 1.000 medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week met hart en ziel bezig om zieke kinderen te behandelen en te verplegen. Wat zij meemaken in hun beroep vertellen ze in deze verzameling verhalen uit het kinderziekenhuis.

'Op onze afdeling is een baby opgenomen, Bas. Hij heeft een ernstige darmaandoening. Hij verdraagt helemaal geen voedsel. Vijf maanden is hij, en heel ziek. Hoelang Bas moet blijven, weten we nog niet. Maar dat hij niet volgende week weer naar huis gaat, is wel duidelijk.'

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind wordt ziek of krijgt een ongeluk. Iedereen ziet zijn of haar kind het allerliefste gezond, maar helaas loopt het soms anders. En dan wil je maar één ding: de aller- beste zorg voor je zoon of dochter. In het kinderziekenhuis wordt die zorg geboden, elke dag opnieuw.
In dit boek lees je de verhalen uit het kinderziekenhuis, van traumachirurg tot schoonmaker en van verpleegkundige tot kok. Wat maken zij mee in de dagelijkse praktijk van het kinderziekenhuis? Van ontroerende gebeurtenissen tot heftige situaties, in deze verhalen staan de unieke en bijzondere patiëntjes centraal.

Mariëtte Middelbeek schreef in 2009 Verhalen uit de ambulance; een bundeling verhalen van verpleegkundigen en chauffeurs, over wat zij allemaal meemaken wanneer ze hulp verlenen. Van deze uitgave zijn meer dan 40.000 exemplaren verkocht. Daarnaast schreef Mariëtte waargebeurde reddingsverhalen (Redders langs de kust) en heeft zij al zeven succesvolle romans gepubliceerd.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen