Vernietig het islamitisch fascisme
Zineb El Rhazoui
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Détruire le fascisme islamique
Uitgever:
©2016
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige onderwerpen (217.9)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-90-446-3800-4
EAN:
9789044638004
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
71 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Détruire le fascisme islamique. - ©2016.
Annotatie
Aanklacht tegen de islam als bron van maatschappelijke en politieke onverdraagzaamheid.
Flaptekst
De islam is gekaapt door het islamitisch fascisme, dat zich heel gewiekst als antiracisme presenteert. In Vernietig het islamitisch fascisme ontrafelt Zineb El Rhazoui hoe conservatieve islamisten goedwillende vooruitstrevende krachten in het Westen voor hun sinistere islamiseringsproject gebruiken. Dat project is al aardig gelukt. Imams mogen na de zoveelste terreuraanslag wel beweren dat de islam een religie van 'vrede en liefde' zou zijn, maar voor de 'ware' islam van het spraakmakende islamitisch fascisme geldt juist het tegendeel: dat wil terug naar de wreedheid en onverdraagzaamheid van de vroegere geschiedenis van de islam, nauwelijks bekend bij de grote meerderheid van de moslims. Maar de islam omvat óók deze honderden miljoenen eenvoudige gelovigen, naast felle critici, atheïsten, homo's en feministen.
Vernietig het islamitisch fascisme is een uitzonderlijk goed geïnformeerd en bewogen noodsignaal aan het Westen: stop met de steun aan de verheerlijkers van haat.

Zineb El Rhazoui (1982) werd van beginnend journaliste in Marokko de meest bedreigde vrouw van Frankrijk. In haar thuisland werd haar kritiek op de islam niet getolereerd, maar in haar nieuwe land evenmin. Ze was medewerker en redactrice van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, en gaat ervan uit dat de aanslagen van 2015 voor een groot deel op haar waren gericht. Ondanks alle doodsbedreigingen zet zij, de dapperste feministe van onze jaren, haar strijd voort.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen