Versluierde heuvels
Kazuo Ishiguro
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Derde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
A pale view of hills
Jaar van uitgave:
1982
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Faber and Faber
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-5254-4
EAN:
9789025452544
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
218 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: A pale view of hills. - London : Faber and Faber, 1982. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Arbeiderspers, 1985. - (Grote ABC ; nr. 537).
Annotatie
Een in Engeland wonende Japanse weduwe beleeft in haar herinnering opnieuw de periode na de Tweede Wereldoorlog in Nagasaki.
Flaptekst
In ‘Versluierde heuvels’ van Kazuo Ishiguro blijft Etsuko, een Japanse weduwe die in Engeland woont, na de zelfmoord van haar dochter alleen achter met haar herinneringen. Deze voeren haar terug naar een warme zomer in Nagasaki en de strijd van haar en haar familie om na de oorlog een nieuw bestaan op te bouwen. Als haar herinneringen zich concentreren rond haar vreemde vriendschap met Sachiko – een rijke vrouw die tot armoede is vervallen – en haar dochter Mariko, nemen zij een macabere wending. Heden en verleden worden vermengd in een verhaal van een aangrijpende ontroering.

Kazuo Ishiguro is een van de meest bekroonde en gelauwerde auteurs uit het Engels taalgebied. In 2017 werd zijn oeuvre bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur.

‘In romans met een grote emotionele zeggingskracht legt Ishiguro onze wankele verbintenis met de wereld bloot.’ – Nobelprijscomité 2017
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen