VertrekNL
Het magazine voor wonen, werken en leven in het buitenland
R. Hoekstra
Uitgegeven:
2015
Serietitel:
VertrekNL
Serienummer:
19
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 maart 2015
(Overige) personen
Illustraties:
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Naslagwerken algemeen (530)
Codes
ISBN:
978-90-79287-55-0
EAN:
9789079287550
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30 cm
Omvang:
84 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
Correspondent Arjen Westra vertelt over Afrika, het indrukwekkende continent waar hij al meer dan twaalf jaar woont en werkt: "Natuurlijk ontkom je niet aan de actualiteit van extremistisch geweld, ontvoeringen en ebola, maar Afrika heeft zoveel meer nieuwswaardigs te bieden. Alleen zijn maar weinig Nederlandse en Europese buitenlandredacties geïnteresseerd in de alledaagse gang van zaken".

Ex-topzwemster Marleen Veldhuis was al verschillende keren in Australië, maar dan zag ze niet veel meer van het land dan zwembaden en hotels. Sinds april woont ze met man Camiel, dochter Hannah (4) en zoon Jules (1) voor onbepaalde tijd in Sydney. "Ik was verbaasd hoe snel je in een nieuwe omgeving je vertrouwde dingen oppakt."

Esther Jacobs Tanzania

Langer dan zes weken houdt ze het op een plek niet uit. Esther Jacobs, bekend door haar spraakmakende - ze werd daar weggepest - deelname aan Expeditie Robinson, reist veel. Té veel volgens de Nederlandse wet. "Dan maar liever zwerver", besloot ze. Ze vertelt hoe ze zich losmaakte van de hokjes en regels van onze maatschappij. "Als ik nu een parkeerboete krijg, weet niemand waar hij die naartoe moet sturen."

Verder blikken we in dit nummer terug op de Emigratiebeurs, krijgt u praktische tips voor een emigratie en het kopen van onroerend goed, en leest u onder andere het verhaal van zangerers Sarah Bettens, columns van Boris Dittrich en Ger Apeldoorn en nog veel meer.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen