Vet
Bas Robben
Auteur:
Uitgegeven:
Hilversum, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Algemene kookboeken (629.2)Voedingsleer; algemeen (628.4)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-94-614-3183-7
EAN:
9789461431837
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
29 cm
Omvang:
224 pagina's
Met foto's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave, index, register.
Annotatie
Handboek voor het conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken met plantaardige en dierlijke vetten, met verschillende recepten waarin vet centraal staat.
Flaptekst
Bas Robben weet het zeker: vet is lekker. Vet maakt bovendien gelukkig. Alle reden om na Zuur te duiken in zijn tweede kookboek 'Vet'. Vet geeft een gerecht niet alleen smaak, het heeft ook een functie in de keuken. En dus gaan we conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken.

In 'Vet' tref je niet alleen spannende recepten, maar ontdek je bijvoorbeeld ook de functie van boter in bladerdeeg. Vet conserveert je zelfgemaakte rilette, maakt je Utrechtse sprits bros, geeft een krokant laagje aan je friet en geeft textuur aan je mayonaise. Bas duikt in de verschillen tussen verzadigde en onverzadigde vetten en gebruikt onder andere reuzel, schmaltz, ossenwit, ghee en zelfgekarnde boter.

Met goede en leuke theoretische achtergrondinformatie, leer je klassiekers als confit de canard, Zeeuws spek en Italiaanse lardo maken, maar ook aantrekkelijke recepturen als Taiwanees gefrituurde kip met veel te veel witte peper, softijs van mascarpone met granaatappelmelasse en Japanse ramen met een flinke lepel reuzel. Natuurlijk sluit Bas af met een paar lekkere cocktails waarin vet ook een rol speelt.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen