Vincent van Gogh
een leven in schilderijen
Frank Groothof
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2008
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Inleiding:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
c. 1850 - c. 1914 (736.7)
NUR:
Kunst en cultuur (< 12 jaar) (217)
Codes
ISBN:
978-90-468-0491-9
EAN:
9789046804919
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
72 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Boek met CD en met liedteksten van Marjet Huiberts,
illustraties van Irma Braat en
een inleiding van Jan Paul Schutten

Vincent van Gogh is een van de grootste beroemdheden ter wereld. Van heinde en ver komen mensen naar zijn schilderijen kijken. Frank Groothof heeft Van Goghs levensverhaal bewerkt voor kinderen en speelt deze voorstelling komend seizoen in de theaters.

Gelijktijdige verschijning voorstelling, boek en cd

Frank Groothof baseerde zijn verhaal op de briefwisseling tussen Vincent en zijn broer Theo. Het verhaal begint op het moment dat Vincent naar een kostschool wordt gestuurd en eindigt met zijn dood in Frankrijk. Groothof weet deze verschillende levensfasen, die lang niet altijd vrolijk waren, boeiend te maken voor kinderen. Hij haalt er elementen uit die hen aanspreken, zoals het kattenkwaad dat Vincent met Theo uithaalde.
Groothof brengt Van Goghs tijd tot leven door gebruik te maken van muziek van componisten uit die tijd, zoals Van Bree, Vaughan Williams en Fauré.
Irma Braat heeft de geweldige illustraties gemaakt, ze vlecht elementen van het werk van Vincent van Gogh op een bijzondere manier door haar eigen werk heen. Daarnaast zullen ook belangrijke werken van Vincent van Gogh afgebeeld worden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen