Vissen voor de keizer
roman
Didier Decoin
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 januari 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Le bureau des jardins et des étangs
Jaar van uitgave:
2017
Uitgever:
Éditions Stock
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-290-9230-2
EAN:
9789029092302
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
319 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Le bureau des jardins et des étangs. - Éditions Stock, ©2017. - Met literatuuropgave.
Annotatie
In de 11e eeuw tijdens de Heian-dynastie vervoert een jonge Japanse weduwe onder hachelijke omstandigheden acht karpers naar de keizerlijke hofvijvers.
Flaptekst

Bijzondere poëtische avonturenroman die zich afspeelt in Japan, alle zintuigen worden geprikkeld door de exotische beschrijvingen van geuren en kleurenOrigineel meesterwerk van een gevierd schrijver in Frankrijk, winnaar van de Prix GoncourtJapan, rond het jaar 1000. Shimae, een bescheiden dorpje aan de oevers van de rivier de Kusagawa, herbergt een talent: het is de thuisbasis van visser Katsuro, een meester in het vangen van de mooiste karpers. Elk jaar brengt hij de vissen naar de keizerlijke hoofdstad waar ze de vijvers opsieren. Als Katsuro verdrinkt, besluit zijn jonge weduwe, de timide en delicate Miyuki, de lange en gevaarlijke reis in zijn plaats te maken. Ze trekt over ­bergen en door dalen, langs gebieden waar de grond trilt van de aardbevingen en ze ontmoet verschillende kleur­rijke figuren die haar van haar pad dreigen te brengen. Van vele kanten loert het gevaar en Miyuki heeft al haar vindingrijkheid nodig – en een zeker geluk – om de gewichtige taak van haar geliefde echtgenoot te volbrengen.Vissen voor de keizer is een poëtische avonturenroman, met schitterende beschrijvingen van het Middeleeuwse Japan en een prachtige filosofische beschouwing over waar het hart ons toe kan bewegen.

De pers over Vissen voor de keizer'Met Vissen voor de keizer heeft Decoin een hommage ­geschreven aan de kunstenaars die hij bewondert, zoals de schilder Hiroshige en de schrijver Kawabata. ­Voortreffelijk.’ Le Monde‘Een prachtig geconstrueerde roman (…) sierlijkheid in overvloed, een festival van smaken en geuren, sensuele macht, poëtisch, episch en het komt veel dichterbij dan veel hedendaagse verhalen.’ L’Express‘Verfrissend, grappig, erotisch en exotisch. Arigato, ­Decoin-san!’ Les Echos‘Het staat vast dat Didier Decoin een enorme eruditie bezit op het gebied van Japan, en de eeuw van de Heian in het bijzonder.’ Télérama

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen