Vladimir
de waarheid over Poetin
Stanislav Belkovski
Uitgegeven:
[Meppel], 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Wladimir
Uitgever:
Redline Verlag
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
21e eeuw (947.7)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-897537-0-0
EAN:
9789089753700
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
368 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Wladimir. - Redline Verlag, 2014. - Met register.
Annotatie
Kritisch portret van de Russische president Vladimir Poetin.
Flaptekst
Zelf voert hij zich op als wildwatervisser, straaljagerpiloot, machoman en vrouwenheld. Maar de ware aard van de Russische president Vladimir Poetin blijft uiterst schimmig.

Is hij de spil waar in de Russische politiek alles om draait? Is hij de vernieuwer die de deur naar een stralende toekomst voor de Russen opent? Of is hij juist de Kremlin-tiran die de jonge Russische democratie in de kiem smoort?

Stanislaw Belkovski zet Poetin niet neer als een gehaaide autoritaire politicus, maar als een eenzame, paranoïde, maar ook 'eerlijke' zakenman, die vooral bezig is met het veiligstellen van de belangen van zijn zakenvrienden.

Belkovski ziet Poetin als de beste van alle kwaden die Rusland bedreigen. In zijn boek ontkracht hij allerlei mythes over Poetin, zoals over diens spionnenverleden en zijn huwelijksleven. Dat laatste levert vermakelijke passages op.

Belkovski onthult ook waarom geen vertrouwen heeft in zijn eigen volk. Poetin gelooft niet in hervormingen omdat de Russen niet in staat zouden zijn om een burgerlijke samenleving op te bouwen. Zonder zijn straffe hand verdrinken ze in lamlendigheid en wordt de chaos in Rusland alleen maar groter. Althans, zo denkt tsaar Poetin van Belkovski.

Belkovski's verrassende portret van Poetin werd in Duitsland lovend ontvangen.
Exclusief voor deze uitgave schreef Belkovski een extra hoofdstuk over Oekraïne en de Krim!


De Pools-Joodse Stanislaw Belkowski (Riga, 1970) die tot voor kort de oppositie steunde, is een van de bekendste politieke analisten van Rusland. Als directeur van het Instituut voor Nationale Strategie in Moskou volgt hij Poetins politiek zeer kritisch.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen