Voor altijd voor het laatst
Tjitske Jansen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-214-5764-2
EAN:
9789021457642
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
113 pagina's
Flaptekst
`Wat goed is, stijgt boven de etiketten uit,' schreef De Morgen over Het moest maar eens gaan sneeuwen, het overrompelende poƫziedebuut van Tjitske Jansen waarin ze als met de ogen van een kind keek naar haar ervaringen in heden en verleden. In Koerikoeloem, bekroond met de Anna Bijns Prijs, beschreef ze haar persoonlijke geschiedenis in sprookjesachtige observaties.

Ook haar nieuwe boek, Voor altijd voor het laatst, heeft een persoonlijke inslag - maar voor het eerst drukt Tjitske Jansen zich uit in proza. Met scherpe blik en een even ontroerend als ontluisterend oog voor detail schetst ze een jeugd waarin grote keuzes gemaakt moeten worden. De opgroeiende vrouw die ze portretteert, schaaft soms haar huid aan de werkelijkheid, waarin ze tastend maar kordaat haar weg zoekt.
VideoVideo

Video: Sia Hermanides en Joey Boink

Scherven die met elkaar een wonderlijk geheel vormen. Zo omschreef Wim Brands in VPRO Boeken het sterk autobiografisch getinte prozadebuut van Tjitske Jansen. Zij schreef Voor altijd voor het laatst nadat zij met Het moest maar eens gaan sneeuwen en Koerikoeloem naam had gemaakt als dichteres.
Sia Hermanides en Joey Boink maakten, op muziek van Jasper le Clercq en met animaties van Markus Vater, een poƫtisch, deels in het vage licht van het blauwe uur opgenomen videoportret van de schrijfster die onder meer terugkijkt op haar jeugd in een heel onrustige familie.
Opname: Schellingwoude, 24 april 2015.

Opnamedatum: 24-04-2015

Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Relevante links
Eigen recensies Literatuurplein
Delen