Voor de eerlijke vinder
Ilona Verhoeven
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2012
Editie:
1e uitg
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
21 mei 2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-6265-696-7
EAN:
9789062656967
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19 cm
Omvang:
142 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Hoe loop je door de tuin als je daar alles voort laat woekeren? Gaat het om waarvoor je buigt of hoe je buigt? Je weet wel: buig je recht, met de beweging slechts in de knieƫn, of plof je gewoon vol overgave met het hele lichaam naar voren? En: vind jij het geluk of vindt het geluk jou?

In de verhalen van Ilona Verhoeven is de lezer direct aan zet. Spring in het diepe van een regenplas, waar uiteindelijk een fantastisch binnenmeer onder blijkt te liggen.

Dit boek is Voor de eerlijke vinder. Een verrassende verzameling verhalen, teksten en collages. Over mensen en dieren die het wel en niet met elkaar kunnen vinden, de kracht van het woord, over dingen die zoek raken of juist zomaar aan komen vliegen.

Ilona Verhoeven woont en werkt in Berlijn en Amsterdam. Al van kinds af aan heeft ze een voorliefde voor kopieerapparaten. De afgelopen jaren heeft ze zodoende een aantal verhalen uitgebracht als mini-zine: met behulp van het kopieerapparaat zelf geproduceerde kunstenaarsboekjes. Voor de eerlijke vinder is haar eerste verhalenbundel.

De verhalen van Ilona Verhoeven zijn vaak kort, soms zelfs ultrakort. Deels absurdistisch en zeker fantasierijk is dit proza dat een heel eigen kijk op de dagelijkse werkelijkheid heeft.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Eigen recensies Literatuurplein
Delen