Waarom lijn 8 niet meer rijdt
Karel Baracs
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
27 mei 2013
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
NUR:
Gesproken tekst voor volwassenen (cd-tape) (077)
Codes
ISBN:
978-90-476-1439-5
EAN:
9789047614395
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,2 cm
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Uitg. in samenw. met het Verzetsmuseum Amsterdam. - Eerder verschenen op het luisterboek: 'Het verhaal van Amsterdam', dl 4. - Amsterdam : Rubinstein, cop. 2010.
Annotatie
Vertelling over Joodse onderduikers in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Flaptekst
Het is 1943. In Amsterdam is de jodenvervolging in volle gang. De joodse familie Appel houdt zich schuil boven een winkel in het hart van de stad. Als de bezetter een razzia houdt worden de onderduikers ontdekt en afgevoerd naar de Hollandsche Schouwburg. Daar worden de kinderen van de ouders gescheiden in afwachting van deportatie. De twee vriendinnen Hester en Pauline zijn getuige van de vervolgingen. Zij besluiten om in actie te komen. Met gevaar voor eigen leven ontvoeren zij joodse kinderen vanuit de zwaar bewaakte crèche aan de Plantage Middenlaan. Een tweede lijn binnen dit verhaal, over vervolging en verzet, betreft de liefde die opbloeit tussen Hester en Sjoerd, een joodse onderduiker.

Sinds 13 november 2008 is Karel Baracs, alias Karel De Verhalenman, de officiële Stadsverteller van de stad Amsterdam. In die rol zoekt hij naar verhalen over het Amsterdam van vandaag, maar laat hij zich ook inspireren door de historie en Canon van Amsterdam. Baracs maakt gebruik van de kracht van het vertellen om de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad tot leven te brengen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen