Wadden
verhalend landschap : cultuurhistorische reis langs de waddenkust van Denemarken, Duitsland en Nederland
Harry Jansen
Uitgegeven:
Baarn, 2005
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Natuurreservaten en -monumenten; overige landen (570.6)
NUR:
Regionale cultuur (521)
Codes
ISBN:
90-5210-612-6
EAN:
9789052106120
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
28 cm
Omvang:
351 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitg. op initiatief van het Common Wadden Sea Secretariat naar aanleiding van de 10de Trilaterale Waddenzee Ministersconferentie november 2005 op Schiermonnikoog. - Gebaseerd op en geïnspireerd door het LanceWad-rapport. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Flaptekst
Het huidige uiterlijk van het Waddenzeegebied is voornamelijk gevormd door de eeuwenlange, voortdurende wisselwerking van de mens en de natuur. De mens in relatie tot het landschap is het uitgangspunt van dit boek. In WADDEN - Verhalend landschap schetsen achttien literaire auteurs, historici en journalisten afkomstig uit Nederland, Duitsland en Denemarken een fascinerend beeld van de vele bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische elementen van de waddenkust. Zij schrijven een persoonlijk verhaal aan de hand van interviews met en herinneringen van bewoners, bezoekers en gebruikers van dit karakteristieke gebied. De boeiende hoofdstukken leveren de bouwstenen voor deze 'collectieve biografie'. Met de schrijvers reist de lezer mee van noord naar zuid, van Esbjerg naar Enkhuizen.
In een inleiding beschrijven Ludwig Fischer en Harm Tjalling Waterbolk de uitzonderlijke waarde van het landschap en de cultuurgeschiedenis van het Waddenzeegebied.
WADDEN - Verhalend landschap is zowel een lees- als een kijkboek. In meer dan 200 foto's geven vier topfotografen hun visie op het waddenlandschap. Hun veelkleurige impressies wisselen de tekst op de juiste plaatsen af.
De inhoud van dit boek is gebaseerd op en ge pireerd door het LanceWad-rapport, een wetenschappelijke inventarisatie van de diverse cultuurlandschappen van de Waddenzeekust en hun betekenis voor het nageslacht.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen