Wandelcoaching
Jeroen Hendriksen
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Editie:
1e dr
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 mei 2012
(Overige) personen
Illustraties:
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Wandelsport (618.2)
NUR:
Leidinggeven, coachen (808)
Codes
ISBN:
978-90-244-0116-1
EAN:
9789024401161
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
144 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Adviezen om wandelen en denken te combineren.
Flaptekst
Het aantrekkelijke van wandelen is dat (bijna) iedereen het kan, er ervaring mee heeft en het prettig vindt om te doen. Dit boek biedt denkwerk, inspiratie, handige tips en oefeningen voor wandelcoaching.

Wandelen maakt energiek, creatief, nieuwsgierig en belangstellend. Wandelend coachen zet niet alleen fysiek in beweging, maar ook mentaal. Het weet snel tot de kern van de vraag te komen, is verdiepend en helpt om goede gedragsalternatieven te ontwikkelen. Ook ondersteunt het bij het zoeken naar antwoorden op zingevingsvragen.

Wandelcoaching biedt een helder kader voor deze verrassende vorm van coaching. Achtereenvolgens komen voorbereidingen, kernthema's en praktische beschouwingen rond wandelcoaching aan de orde, steeds geïllustreerd met stukjes theorie uit de psychologie en filosofie en persoonlijke ervaringen van de auteur.

Wandelcoaching is geschreven voor iedereen die graag wandelt en daar meer verdieping aan wil geven. Niet alleen de professionele coach, maar ook de geïnteresseerde leek kan inspiratie putten uit de vele invalshoeken, tips, filosofieën en ervaringen die de auteur aanreikt.

Jeroen Hendriksen is sinds 2000 zelfstandig personal coach en trainer en enthousiast wandelaar. Hij heeft jarenlange ervaring als manager, directeur in het beroepsonderwijs en de gezondheidszorg en adviesbureaus. Zijn belangrijkste aandachtspunt is het faciliteren van leren. Hij is auteur van een groot aantal boeken over coaching en intervisie.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen