Wat ik later wilde worden
Marion Duimel
Auteur:
Uitgegeven:
[Den Haag], 2011
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Inleiding:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Beroeps- en studievoorlichting; algemeen (430.8)
Codes
ISBN:
978-90-816560-1-6
EAN:
9789081656016
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
96 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Ondertitel op omslag: Ouderen in hun droomberoep. - Opl. 2000.
Annotatie
Interviews met ouderen die vertellen wat ze graag hadden willen worden en die zijn gefotografeerd in de kleding en bij de werkzaamheden van hun eens gedroomde beroep.
Flaptekst
In Wat ik later wilde worden ziet u 46 ouderen in hun droomberoep. Droom, want ze hebben het beroep nooit kunnen uitoefenen. Waarom zijn ze nooit geworden wat ze wilden worden?

In het boek staan naast alle foto’s de persoonlijke verhalen die er achter schuil gaan. Boeiende en ontroerende verhalen maken duidelijk waarom dromen in de vorige eeuw dikwijls niet uitkwamen. Geldgebrek speelde vaak een rol en huwende vrouwen moesten stoppen met werken. Over het beroep dat ze wél hebben uitgeoefend, vertellen de ouderen hun mooiste anekdotes.

Lees de verhalen van meneer Atsma die als boer graag met koeien werkte, maar dat liever als dierenarts had gedaan, mevrouw Van der Zwan die op kantoor haar handtekening moest zetten om naar de WC te mogen en meneer Van Kuijen die zijn cafetariagasten ‚dakhazen’ voorschotelde tijdens het kerstdiner...
Video

Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen