Waterscheerling
Rascha Peper
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-214-0748-7
EAN:
9789021407487
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19 cm
Omvang:
78 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke uitgave met tekeningen van Annemarie van Haeringen ter gelegenheid van de jaarwisseling 2004-2005 aangeboden door de uitgeverijen L.J. Veen, De Prom, Atlas, Augustus, Business Contact, Houtekiet, Pandora en Olympus te Amsterdam of Antwerpen: Amsterdam : Veen, 2004.
Annotatie
Een jongen tuimelt in een onderwaterwereld op zoek naar zijn vriendin.
Flaptekst
Stella, die het langst van iedereen onder water kan blijven, is kort na haar achttiende verjaardag opeens verdwenen. De deksel van de waterput achter het huis ligt ernaast, de put waarin, zo werd gezegd, een kinderlokkend oud wijf zou wonen. Pirre, Stella’s ontroostbare vriend, laat zich er op een nacht in zakken, valt en tuimelt in een onderwaterwereld. Die lijkt op de gewone wereld, alleen is het er stil en deint alles op de stroming. Als hij Stella uiteindelijk vindt, mag hij proberen haar mee terug te nemen. Lukt het hem om met haar naar de overkant van het meertje te zwemmen, zonder om te kijken?

Geïnspireerd door het sprookje van Vrouw Holle en de mythe van Orpheus en Eurydice, vertelt Rascha Peper een ontroerend verhaal over de liefde en de dood. Sylvia Weve maakte er prachtige tekeningen bij.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen