Watersnood
Kees Slager
Auteur:
Uitgegeven:
Kats [etc.], 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 november 2010
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Geschiedenis van de strijd tegen het water - Stormvloeden, dijkdoorbraken en overstromingen (699.1)
NUR:
Vaderlandse geschiedenis (688)
Codes
ISBN:
978-90-71359-13-2
EAN:
9789071359132
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
34 cm
Omvang:
672 pagina's
Met illustraties en foto's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Monumentaal boek dat met onder meer nooit eerder gepubliceerde kleurenfoto’s een beschrijving biedt van de watersnoodramp in de hele zuidwestelijke delta van Nederland en van het daaropvolgende herstel.
Flaptekst
Auteur Kees Slager, bekend van onder meer zijn standaardwerk De ramp : een reconstructie , beschrijft in dit 640 pagina's dikke boek de geschiedenis van de eeuwenoude strijd die in de Delta van zuidwest Nederland tegen het water is gevoerd. Hij neemt u mee terug naar lang vervlogen eeuwen, maar staat ook stil bij de huidige en toekomstige situaties op het gebied van water en veiligheid. Het boek verschijnt in samenwerking met het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk.

Uiteraard is het belangrijkste deel van dit boek gewijd aan De Ramp van 1953. Honderden, veelal unieke foto's laten op groot formaat de verwoesting van weleer zien. In woord en beeld worden de in februari 1953 getroffen gebieden in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant belicht en zo ook de delen van België en Engeland die zwaar te lijden hadden van De Ramp.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Relevante links
Delen